Annikasan har varit här i helgen!! Vilken dröm det alltid är att prata med henne. Hon är nämligen en tjej. Tjejer är ju generellt helt otroliga på att prata. I timmar. Vi har inte setts sedan innan Corona, men gick straight på the juicy stuff. Sånt som kallpratare inte kommer till förrän efter 2-3 timmar. Jag lagade världens godaste mat till henne. Hon ville ha receptet. Jag TROR att det aldrig förr hänt att någon vill ha receptet från mig. Thaigryta med torsk. 4 schalottenlökar, finhackade 4 klyfta vitlök, finhackade matolja, att steka i 800 g kokosmjölk [2 burkar] 2 citrongräs 3 msk ingefära, riven 1 kruka koriander, stjälkar finhackade och blad plockade 2 röda chilifrukter, tunt skivade 2 limefrukter, zest och juice 3 msk fisksås 2 msk ljust muscovadosocker 1 dl haricots verts 1 dl gröna ärtor 700 g torskrygg, i stora munsbitar jasminris Gör så här Fräs schalottenlök och vitlök mjukt i en traktörpanna med lock. Häll i kokosmjölk. Ta bort och släng det yttersta, torra laget på citrongräset. Banka citrongräset för att få ut alla smaker och hacka mycket fint. Lägg i citrongräs, ingefära, korianderstjälkar, 1 skivad röd chili (spara den andra till topping), rivet limeskal, fisksås och socker i pannan och låt få ett rejält uppkok. Tillsätt pressad lime och smaka av med ev mer fisksås eller salt. Tillsätt haricots verts, ärtor och torsk. Dra av från värmen och låt stå 5-7 minuter. Strössla över korianderblad och tunt skivad chili. Servera genast med jasminris! Recept från koket.se. Jag hivade i nån msk gurkmeja också för syns skull. Varsågod!