Folk säger ibland att jag så fina matkonstverk. Det förstår jag, men här kommer en liten film om sanningen bakom den fördomen. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=f0JfZgU1Pr0&feature=youtu.be[/embed] Vargen är gjord på Pågens ljusa surdegslimpa. Den innehåller mindre sirap (vilket innebär att den har 30 procent mindre socker än likvärdiga vetelimpor) och mer surdeg. Alltså jättegod! Pågen har använt surdeg sedan 1878 (jag vet inte om det är samma surdeg nu som då, men det vore ju coolt), för att göra bröd saftigare, fastare (mindre smuligt), öka livslängden och alltså minska matsvinnet. Det är vanligt att surdeg tillverkas utomlands, till exempel i Tyskland, men Pågen tillverkar sin i Sverige, på sitt eget bageri, för att minska klimatpåverkan! Läs mer om Pågen kretslopp här. Mitt bästa tips för att ALLTID ha färskt bröd hemma är att frysa in direkt när man kommer hem från affären, och ta ut de skivor man behöver och rosta dem.